Plexiglas

Plexiglas is een onbreekbaar materiaal dat vanwege zijn extreme sterkte en lichtheid vaak wordt gebruikt als alternatief voor glas. Kies tussen transparant en opaal: beide zijn geschikt voor het bedrukken van displays en informatiepanelen voor winkels of expositieruimtes. Dankzij de transparantie en bijzondere lichtverspreiding is Plexiglas het ideale materiaal voor onconventionele en opvallende installaties.

  • 2 verschillende diktes
  • Vierkant of op vorm gesneden
  • Lak verkrijgbaar
  • Vanaf 14 x 14 cm

Plexiglas bedrukken: goedkoop en duurzaam

Plexiglas is een bijzonder materiaal. Het is zeer stevig, onbreekbaar, licht in gewicht en bovendien goedkoop. Het is daardoor zeer veelzijdig en geschikt voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten.

Plexiglas is ook een uitstekend plaatmateriaal om te bedrukken. Kleuren komen op plexiglas zeer helder over en afbeeldingen krijgen een indrukwekkend diepte-effect. Plexiglas is dan ook uitermate geschikt voor informatieve, promotionele of decoratieve panelen voor bijvoorbeeld beurzen, winkels of expositieruimtes. U kunt kiezen uit een transparante of opale ondergrond.

Dankzij zijn transparantie en de bijzondere manier waarop het licht wordt verspreid, is plexiglas het ideale materiaal voor originele projecten met een sterke visuele impact, of deze nu groot of klein zijn.

Plexiglas bedrukken met persoonlijk ontwerp

Plexiglas wordt ook wel acrylaat of acrylglas genoemd. Het is stootvast en superstevig, maar toch licht en makkelijk te vervoeren en te verplaatsen. Vanwege deze praktische voordelen is plexiglas bedrukken een belangrijk alternatief voor drukken op glas.

Bij PIxartprinting kunt u uw afdruk op plexiglas vormgeven zoals u wilt en aan uw wensen aanpassen. U heeft de keuze uit verschillende opties.

  • Materiaal: kies uit twee verschillende diktes.
  • Formaat: kies uit 12 verschillende standaardformaten, of kies een aangepast formaat.
  • Dekkend of selectief wit: bij dekkend wit wort over het hele drukoppervlak dekkend wit aangebracht. Bij selectief wit wordt alleen op specifieke delen wit aangebracht.
  • Snede: rechthoekig of in vorm gesneden.

Waar kan ik bedrukt plexiglas voor gebruiken?

Bedrukt plexiglas leent zich voor talloze doeleinden voor binnen en buiten. Dankzij hun uitstekende weersbestendigheid zijn panelen van plexiglas geschikt voor allerlei buitentoepassingen, bijvoorbeeld voor gevelreclame. Bedrukte plexiglaspanelen blijven buiten tot drie jaar lang mooi. Binnen kan bedrukt plexiglas worden gebruikt voor de aankleding van muren, bijvoorbeeld in winkels of kantoren.

Borden en panelen van plexiglas

Een van de populairste toepassingen van bedrukt plexiglas is voor bewegwijzering en informatieborden. In openbare ruimtes is het vaak nodig om bezoekers de weg te wijzen naar bijvoorbeeld de uitgang of de wc. Met plexiglas kunt u dit op een minimalistische manier doen.

Schilderij van plexiglas

Op plexiglas kunt u ook foto’s laten drukken. Een budgetvriendelijke en originele manier om uw winkel of horecagelegenheid aan te kleden. Met enkele grote plexiglas schilderijen brengt u direct sfeer in een ruimte. Bij Pixartprinting kunt u ook panelen van plexiglas in grote formaten laten bedrukken, met een maximum van 140 x 140 cm. Ideaal om snel de inrichting van uw verkooppunt naar een hoger niveau te tillen.

Plexiglas bedrukken en andere harde materialen

Plexiglas bedrukken is een van de specialismen van Pixartprinting. Onze geavanceerde printtechnologie zorgt ervoor dat de unieke mogelijkheden van dit materiaal volledig tot hun recht komen.

Behalve plexiglas, vindt u in ons assortiment ook andere harde materialen, zoals forex (pvc) en aluminium. Pixartprinting heeft voor elk project het juiste materiaal.