Online Stickers Ontwerpen

Online Stickers Ontwerpen

Redaktionen Redaktionen Gepubliceerd op 5/24/2024

Online Stickerproductie

Dagelijks produceren onze printers stromen van stickers . Vandaag alleen al hebben we er honderden vervaardigd voor gebruik op boeken, notitieboekjes, folders, flessen, verpakkingen en veel meer. Kort gezegd, we krijgen maar geen genoeg van het maken van stickers, vandaar dat we besloten hebben dit onderwerp in een uitgebreid artikel te behandelen!

In dit artikel introduceren we je aan verschillende tools waarmee je gemakkelijk online je eigen stickers kunt ontwerpen en aanpassen. We focussen op tools die het mogelijk maken om met minimale moeite maar maximale personalisatie stickers te creëren. Een overzicht van verschillende applicaties wordt gegeven om je te helpen de tool te vinden die het best bij jouw behoeften aansluit.

Online Stickers Creëren: Tools voor Creatie en Personalisatie

Voor de ervaren grafisch ontwerpers onder ons zijn Adobe Illustrator en Photoshop ongetwijfeld de topkeuzes voor elk type grafisch werk, inclusief stickerontwerp. Deze programma’s bieden uitgebreide aanpassingsopties en laten je ontwerpen tot in de fijnste details perfectioneren. Echter, deze software is niet het meest gebruiksvriendelijk of voordelig, maar eerder specialistische gereedschappen voor grafisch ontwerp.

Voor degenen met minder ervaring raden we eenvoudigere programma’s aan, die nog steeds uitstekende resultaten beloven zonder de complexiteit van Illustrator of Photoshop.

1.Adobe Spark

Eerst en vooral introduceren we Adobe Express, voorheen bekend als Adobe Spark. Ondanks dat het deel uitmaakt van de Adobe suite, is deze webapp gratis en aanzienlijk gebruiksvriendelijker. Adobe Express biedt een eenvoudige manier om prachtige stickerontwerpen te maken.

Stickers Ontwerpen met Adobe Spark
Stickers Ontwerpen met Adobe Spark

Na registratie navigeer je naar het ‘Post’-gedeelte, specifiek bedoeld voor stickerontwerp. Het ontwerpproces wordt stap voor stap begeleid:

  • Selecteer eerst de gewenste grootte en vorm voor je stickers.
  • Kies een lay-out die aansluit bij jouw stijl en beslis over de verdeling van tekst en afbeeldingen. Je kunt ook Adobe Express laten kiezen voor de beste organisatie van de elementen.
  • Personaliseer je ontwerp door afbeeldingen of filters toe te voegen. Upload je eigen foto’s of kies uit de beschikbare galerij.
  • Voeg desgewenst tekst toe in het gekozen lettertype.

Je kunt starten met een bestaand sjabloon en dit aanpassen naar jouw voorkeur. Zoek simpelweg naar ‘sticker’ in de zoekbalk om direct toegang te krijgen tot diverse sjablonen. Deze methode is vooral handig voor beginners die inspiratie willen opdoen.

Eenmaal voltooid, kun je het ontwerp opslaan en downloaden in verschillende formaten (JPG, PNG, PDF) en direct naar ons sturen voor productie.

2.Canva

We hebben Canva al eerder besproken, bijvoorbeeld in ons artikel over het maken van online kerstkaarten. Als je al bekend bent met Canva en het prettig vindt in gebruik, kun je het ook inzetten voor het ontwerpen van gepersonaliseerde stickers. Registratie is gratis en het platform is zeer gebruiksvriendelijk.

Stickers Ontwerpen met Canva
Stickers Ontwerpen met Canva

Op de werkpagina van Canva vind je een uitgebreide verzameling sjablonen. Kies een sjabloon die je aanspreekt, wetende dat elk aspect aangepast kan worden. Je kunt elementen verwijderen, verplaatsen, van formaat veranderen, en aanpassingen doen aan de achtergrond, kleuren, tekst, lettertypes, en afbeeldingen.

Wat betreft afbeeldingen, je kunt eigen bestanden uploaden of gebruik maken van de miljoenen foto’s, illustraties en iconen uit Canva’s galerij door een trefwoord in te voeren.

Na het voltooien van je ontwerp, download je de sticker in PDF, JPEG, of PNG formaat om te beginnen met printen.

3.VistaCreate (voorheen Crello)

Het laatste programma dat we willen bespreken is VistaCreate,voorheen bekend als Crello. Na registratie, wat ook via Facebook kan, krijg je toegang tot een werkruimte vergelijkbaar met die van Canva.

Stickers Ontwerpen met VistaCreate
Stickers Ontwerpen met VistaCreate

Aan de zijkant vind je talloze aanpassingstools. Het aantal opties is zo uitgebreid dat je gegarandeerd de sticker kunt ontwerpen die je voor ogen hebt. Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs, je eigen afbeeldingen uploaden, selecteren uit de galerij, kleuren wijzigen, tekst, kaders, iconen, en grafische elementen toevoegen.

Je kunt ook vanaf nul beginnen en met de beschikbare elementen jouw unieke sticker creëren. De diversiteit aan keuzes verzekert dat je precies die sticker kunt maken die je wenst. We hebben het zelf uitgeprobeerd en binnen een minuut een ontwerp gemaakt voor een natuurproducten bistro.

Online stickers maken met VistaCreate
Online stickers maken met VistaCreate

Met deze online tools wordt stickerontwerp een fluitje van een cent. We hebben ons ontwerp al naar de drukkerij gestuurd!