Motiverende zinnen op het werk: een stimulans om beter te presteren

Motiverende zinnen op het werk: een stimulans om beter te presteren

Redaktionen Redaktionen Gepubliceerd op 5/24/2024

In het arbeidsleven, alsook in ons persoonlijke leven, ervaren we niet altijd een volledige batterijlading. Af en toe voelen we ons uitgeput, overweldigd door projecten, merken we een gebrek aan enthousiasme bij collega’s, ervaren we gebrek aan eensgezindheid in het team, en voelen we ons niet als een bekwame leider. We begrijpen dat het bedrijf vooruit moet gaan om concurrerend te blijven, maar we voelen ons niet in staat die vooruitgang te bewerkstelligen. Kortom, we missen motivatie.

Op momenten als deze, wanneer we die innerlijke energie willen herontdekken die zaken in beweging brengt, kan een beetje reflectie ons helpen nieuw elan te vinden. Hieronder volgen 32 uitspraken over succes, betrokkenheid en teamwork die ons kunnen helpen om enthousiasme en motivatie te herwinnen: lees ze, print ze uit en hang ze op in je kantoor, schrijf ze op post-it briefjes en plak ze overal in je kantoor, deel ze met je collega’s. Wellicht kunnen ze je inspireren om de stap te zetten. Ze kunnen je aanmoedigen om de juiste motivatie te vinden om de uitdaging aan te gaan.

8 uitspraken om betrokkenheid te vergroten:

“Wanneer je op dit moment het beste van jezelf geeft, bevind je je op het volgende moment in de meest gunstige positie.” Oprah Winfrey, televisiepresentatrice.

“Ik probeer altijd te doen wat ik niet kan, om te leren hoe ik het moet doen.” Pablo Picasso, kunstenaar.

“We weten wat er gedaan moet worden: het enige dat ontbreekt is de wil om het te doen.” Nelson Mandela, voormalig president van Zuid-Afrika.

“Doe altijd meer dan wat anderen van je verwachten.” Larry Page, ondernemer en medeoprichter van Google.

“Timing, doorzettingsvermogen en tien jaar proberen zorgen ervoor dat het lijkt alsof je van de ene op de andere dag succes hebt.” Biz Stone, ondernemer en medeoprichter van Twitter.

“De beste voorbereiding voor morgen is vandaag je best doen.” H. Jackson Brown Jr, schrijver.

“Succes is de som van kleine inspanningen die dag na dag herhaald worden.” Robert Collier, essayist.

“Grote kansen worden vaak gemist omdat ze vermomd zijn als moeilijkheden en uitdagingen.” Thomas Alva Edison, uitvinder.

8 uitspraken om moed te verzamelen:

“En, het allerbelangrijkste, heb de moed om je hart en je intuïtie te volgen. Ze weten op de een of andere manier wat je werkelijk wilt worden.” Steve Jobs, ondernemer.

“Succes is het vermogen om van de ene mislukking naar de andere te gaan zonder je enthousiasme te verliezen.” Winston Churchill, voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk.

“Alle mensen zijn ondernemers, niet omdat ze een bedrijf moeten starten, maar omdat de drang om te creëren in het menselijk DNA verweven zit.” Reid Hoffman, ondernemer, medeoprichter van LinkedIn, auteur.

“Geef niet op. Je zou slechts een uur verwijderd kunnen zijn van een wonder.” Arabisch gezegde.

“Wanneer je je richt op wat je gepassioneerd doet, hoef je geen briljant plan te hebben over hoe de dingen zullen verlopen.” Mark Zuckerberg, ondernemer en oprichter van Facebook.

“Ik ben herhaaldelijk mislukt in mijn leven. En dat is waarom ik uiteindelijk succes heb behaald.” Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

“Val zeven keer, sta acht keer op.” Japans gezegde.

“Ik geloof dat doorzettingsvermogen ongeveer de helft is van wat succesvolle ondernemers onderscheidt van onsuccesvolle ondernemers.” Steve Jobs, ondernemer.

8 uitspraken om teamwork aan te moedigen:

“Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt gaan, ga dan samen met anderen.” Afrikaans gezegde.

“Als iedereen samen vooruit gaat, zal succes vanzelf volgen.” Henry Ford, ondernemer en medeoprichter van de Ford Motor Company.

“Twijfel nooit aan de kracht van een kleine groep zorgzame en toegewijde mensen om de wereld te veranderen. Sterker nog, het is het enige dat dat ooit heeft gedaan.” Margaret Mead, antropologe.

“Hoeveel een persoon ook doet, hoe charmant zijn persoonlijkheid ook is, hij zal niet ver komen in het zakenleven als hij niet kan samenwerken met anderen.” John Craig, wiskundige en theoloog.

“Individueel zijn we slechts een druppel, samen vormen we een oceaan.” Ryūnosuke Satoro, Japans schrijver.

“Het mooie van teamwork is dat je altijd anderen aan je zijde hebt.” Margaret Carty, schrijfster en uitvoerend directeur van de Maryland Library Association.

“Mijn zakelijke model is gebaseerd op de Beatles: vier jongens die elkaars zwakke punten compenseerden. Ze hielden elkaar in balans. En het resultaat was groter dan de som der delen. Dat is voor mij zakendoen. Grote prestaties in het bedrijfsleven worden nooit door één persoon bereikt. Ze worden bereikt door een team van mensen.” Steve Jobs, ondernemer.

“Talent wint wedstrijden, maar teamwork en intelligentie winnen kampioenschappen.” Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

8 uitspraken om enthousiasme te stimuleren:

“Het geheim van verandering is om al je energie te richten op het bouwen van het nieuwe, niet op het bestrijden van het oude.” Socrates, filosoof.

“Haal het beste uit jezelf, zet kleine vonken van mogelijkheden om in vlammen van prestaties.” Golda Meir, voormalig premier van Israël.

“De enige beperking voor onze toekomstige verwezenlijkingen zijn onze twijfels van vandaag.” Franklin Delano Roosevelt, 32e

president van de Verenigde Staten.

“Sommige mensen willen dat dingen gebeuren, sommige wensen dat ze gebeuren, anderen maken dat ze gebeuren.” Michael Jordan, voorzitter van de Charlotte Hornets en voormalig basketballer.

“Als je het kunt dromen, kun je het doen.” Walt Disney, animator.

“Wat heb je nodig om een bedrijf te beginnen? Drie dingen: je kent je product beter dan wie dan ook, je kent je klanten, en je wilt met heel je hart slagen.” Dave Thomas, ondernemer en oprichter van Wendy’s.

“Over twintig jaar zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan. Dus gooi de trossen los, verlaat de veilige haven, vang de wind in je zeilen. Verken. Droom. Ontdek.” Mark Twain, schrijver.

“Er is een drijvende kracht die sterker is dan stoom, elektriciteit en atoomenergie: de wil.” Albert Einstein, natuurkundige.

“Spreken sommige van deze uitspraken je aan? Schrijf ze op in je agenda, print ze op bedrijfsmaterialen, deel ze met je team. Herlees ze wanneer nodig, denk na over hun betekenis, breng ze in de praktijk. Soms kunnen de juiste woorden ons weer motiveren, sterker en vastberadener dan voorheen terug te komen!”