Maten visitekaartjes: meest gebruikte maten en afmetingen voor het maken van visitekaartjes

Maten visitekaartjes: meest gebruikte maten en afmetingen voor het maken van visitekaartjes

Massimiliano Santolin Gepubliceerd op 5/22/2024

Welk formaat heeft een visitekaartje?

Het meest gangbare formaat voor visitekaartjes is 85 x 55 millimeter. Dit formaat is de standaard voor visitekaartjes, die meestal rechthoekig zijn en vaak worden vervaardigd op 350 g/m² ongelamineerd papier. Hoewel papier de meest voorkomende keuze is voor visitekaartjes, wordt het gebruik van alternatieve materialen zoals gerecycled papier, plastic (inclusief gemetalliseerde, transparante, witte en polykristallijne varianten) en gegomd karton steeds populairder.

De afmetingen van visitekaartjes kunnen variëren, maar zijn doorgaans gelijk aan of kleiner dan die van een standaard creditcard (90 x 55 millimeter). Dit zorgt ervoor dat het visitekaartje gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is, en praktisch in gebruik.

Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikelijke afmetingen van visitekaartjes:

Afmetingen visitekaartjeBreedte (mm)Hoogte (mm)
90 mm50 mm
85 mm55 mm
75 mm45 mm
55 mm55 mm

De meest voorkomende afmetingen voor visitekaartjes

Zichtbaar en onthouden worden is essentieel.

Iedereen die regelmatig naar zakelijke bijeenkomsten, lunches of gesprekken gaat, zal dit bevestigen. Het uitwisselen van visitekaartjes geeft een ontmoeting een meer officieel karakter en zorgt voor een blijvende herinnering.

Het overhandigen van een gedrukt visitekaartje is nog steeds een teken van professionaliteit en voorbereiding. Het is daarom belangrijk om vertrouwd te zijn met de meest voorkomende formaten van visitekaartjes, zodat je het meest geschikte formaat kunt kiezen voor jouw behoeften.

Laten we de meest voorkomende formaten voor visitekaartjes snel doornemen:

Klassiek rechthoekig visitekaartje: 85×55 millimeter

Het klassieke visitekaartje heeft een afmeting van 85 x 55 millimeter en is rechthoekig van vorm. Deze maat lijkt sterk op die van een creditcard of bankpas, wat het gemakkelijk maakt om het kaartje in een portemonnee te bewaren. Het formaat is universeel en biedt voldoende ruimte voor alle benodigde informatie, zowel op de voor- als achterzijde.

Visitekaartformaat 85×55 mm

Rechthoekig visitekaartje formaat: 90×50 millimeter

Dit visitekaartje heeft een afmeting van 90 x 50 millimeter. Het is rechthoekig en iets langer maar minder hoog dan het klassieke model, wat zorgt voor een gestroomlijnde en elegante uitstraling. De grootte van het kaartje laat volop ruimte voor tekst en afbeeldingen, waardoor het aan beide zijden uitgebreid kan worden aangepast.

Visitekaartje formaat 90×50 mm

Rechthoekig visitekaartje formaat: 75×45 millimeter

Dit kleinere visitekaartje meet 75 x 45 millimeter. Het is compacter dan het traditionele formaat, maar biedt nog steeds voldoende ruimte voor essentiële informatie, verdeeld over de voor- en achterzijde of enkel de voorzijde.

Visitekaartformaat 75×45 mm

Vierkant visitekaartje formaat: 55×55 millimeter

Het vierkante visitekaartje, met afmetingen van 55 x 55 millimeter, biedt een uniek alternatief. Dit formaat vereist een zorgvuldige verdeling van de informatie vanwege het kleinere oppervlak, maar staat uit voor zijn originaliteit en gemakkelijke opslag.

Een vierkant visitekaartje vormt een onderscheidende keuze en kan uitblinken vanwege de uitstekende hanteerbaarheid en het gemak waarmee het getransporteerd en opgeslagen kan worden. Het unieke formaat van dit visitekaartje benadrukt de creativiteit en zorgt ervoor dat het direct in het oog springt.

Visitekaartje formaat 55×55 mm

Kies het formaat dat het beste bij je past, personaliseer het, druk het af en ontvang het snel thuis!