De meest inspirerende uitspraken over verandering: een verzameling van wijsheid.

De meest inspirerende uitspraken over verandering: een verzameling van wijsheid.

Redaktionen Redaktionen Gepubliceerd op 5/22/2024

De mooiste uitspraken over verandering: een bron van inspiratie

Hoe ver zouden we kunnen reiken als we de durf hadden om te veranderen? Wat zouden we kunnen bereiken als we bereid waren het risico te nemen? Denk aan de beroemde wetenschappers, ondernemers en politici die geloofden in verandering en die onderzochten, studeerden, zwoegden, experimenteerden en worstelden totdat ze succes behaalden. Hier vind je enkele van hun uitspraken: we hebben de mooiste uitspraken over verandering verzameld, in de hoop dat ze jou inspireren om het nieuwe te omarmen dat voor je ligt.

Uitgelezen uitspraken over verandering

De sterren zullen zich nooit perfect uitlijnen en de verkeerslichten van het leven zullen niet tegelijkertijd op groen springen. Het universum werkt niet tegen je, maar het maakt het je ook niet makkelijk. Omstandigheden zijn nooit perfect. “Op een dag” is een ziekte die zal voorkomen dat je je dromen waar maakt. Lijstjes met voor- en nadelen werken bijna hetzelfde. Als er iets is dat je belangrijk vindt en je wilt het ‘op een dag’ doen, doe het dan nu. – Tim Ferriss, ondernemer, auteur en spreker.

“Het hebben van ideeën is niet genoeg; je moet ze tot leven brengen.” – Scott Belsky, ondernemer en medeoprichter van Behance.

“De snelste manier om jezelf te veranderen is door tijd door te brengen met mensen die al zijn zoals jij wilt zijn.” – Reid Hoffman, ondernemer en medeoprichter van LinkedIn.

“Stap uit het verhaal dat je tegenhoudt. Treed binnen in het nieuwe verhaal dat je bereid bent om te schrijven.” – Oprah Winfrey, presentatrice, schrijfster en onderneemster.

“Je bent nooit te oud om een nieuw doel te stellen of om een nieuwe droom te dromen.” – C.S. Lewis, schrijver en theoloog.

“Het leven gaat niet over het vinden van jezelf. Het leven gaat over het creëren van jezelf.” – George Bernard Shaw, schrijver.

“Wanneer we het het minst verwachten, biedt het leven ons een uitdaging om onze moed en bereidheid om te veranderen te testen; op dat moment heeft het geen zin om te doen alsof er niets gebeurd is of te zeggen dat we er nog niet klaar voor zijn. De uitdaging zal niet wachten. Het leven kijkt niet achterom.” – Paulo Coelho, schrijver.

“Er zijn twee soorten mensen die je zullen vertellen dat je geen verschil kunt maken in deze wereld: zij die bang zijn om het zelf te proberen en zij die bang zijn dat jij het zal lukken.” – Ray Goforth, directeur strategie bij Spredfast.

“Macht is het vermogen om doelen te bereiken. Macht is het vermogen om verandering teweeg te brengen.” – Martin Luther King, activist en politicus.

“De afgelopen 33 jaar keek ik elke ochtend in de spiegel en vroeg ik mezelf: Als vandaag mijn laatste dag zou zijn, zou ik dan willen doen wat ik vandaag ga doen? Wanneer het antwoord te vaak ‘Nee’ was, wist ik dat ik iets moest veranderen.” – Steve Jobs, ondernemer.

“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” – Mahatma Gandhi, politicus, filosoof, advocaat.

“De moeilijkste taak in het leven is om jezelf te veranderen.” – Nelson Mandela, politicus en activist.

“Verandering betekent niet noodzakelijkerwijs vooruitgang, maar om te verbeteren, moet je veranderen.” – Winston Churchill, politicus en voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk.

“Je bent misschien niet verantwoordelijk voor de situatie waarin je je bevindt, maar je wordt wel verantwoordelijk als je er niets aan doet om die te veranderen.” – Martin Luther King, activist en politicus.

“Alleen de wijste en domste mensen veranderen nooit.” – Confucius, filosoof.

“Ik ben ervan overtuigd dat zelfs op het laatste moment van ons leven we de kans hebben om ons lot te veranderen.” – Giacomo Leopardi, dichter.

“Moge ik de kracht hebben om de dingen die ik kan veranderen, te veranderen, moge ik het geduld hebben om de dingen te accepteren die ik niet kan veranderen, en moge ik bovenal de wijsheid hebben om het verschil te kennen.” – Thomas More, humanist, schrijver, politicus.

“Ik wil dat elke ochtend voor mij een nieuw jaar is. Ik wil elke dag met mezelf afrekenen en mezelf elke dag vernieuwen.” – Antonio Gramsci, politicus.

“Geen mens baadt twee keer in dezelfde rivier.” – Heraclitus, filosoof.

“We hebben geen magie nodig om de wereld te veranderen. We dragen al de kracht die nodig is in onszelf: het is de kracht om ons een betere wereld voor te stellen.” – J.K. Rowling, schrijfster.

“Het is niet de sterkste van de soort die overleeft, noch de meest intelligente, maar degene die het beste reageert op verandering.” – Charles Darwin, bioloog.

“We juichen om de schoonheid van de vlinder, maar erkennen zelden de veranderingen die hij heeft moeten ondergaan om die schoonheid te bereiken.” – Maya Angelou, dichteres.

“Voor alle belangrijke veranderingen moeten we een sprong in het diepe wagen.” – William James, psycholoog en filosoof.

“Als we willen dat alles blijft zoals het is, moet alles veranderen.” – Giuseppe Tomasi di Lampedusa, schrijver.

“Er is geen blijvende realiteit behalve de realiteit van verandering; blijvendheid is een illusie van de zintuigen.” – Heraclitus, filosoof.

“Door de interne houding van hun geest te veranderen, kunnen mensen de externe aspecten van hun leven veranderen.” – William James, psycholoog en filosoof.

“De enige constante in het leven is verandering.” – Boeddha, filosoof.

“Iedereen denkt na over het veranderen van de wereld, maar niemand denkt na over het veranderen van zichzelf.” – Lev Tolstoj, schrijver en activist.

“Niets wordt gecreëerd, niets wordt vernietigd, alles wordt getransformeerd.” – Antoine-Laurent de Lavoisier, scheikundige en natuurkundige.

“We kunnen onszelf allemaal opnieuw uitvinden. Als we ons realiseren dat we niet gelukkig zijn, laten we onszelf dan een tweede kans geven.” – Luciano De Crescenzo, schrijver.

“We verwachten niet dat dingen veranderen als we dezelfde dingen blijven doen.” – Albert Einstein, natuurkundige.

“De maatstaf voor intelligentie is het vermogen om te veranderen als dat nodig is.” – Albert Einstein, natuurkundige.

“Verandering is nooit pijnlijk, alleen weerstand tegen verandering is pijnlijk.” – Boeddha, filosoof.

“Beginnen op een nieuw pad is beangstigend. Maar na elke stap die we zetten, realiseren we ons hoe gevaarlijk het was om stil te blijven staan.” – Roberto Benigni, acteur.

“De mensen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die haar echt veranderen.” – Steve Jobs, ondernemer.

“Hij die op zijn vijftigste de wereld ziet zoals toen hij twintig was, heeft dertig jaar van zijn leven verspild.” – Muhammad Ali, bokser.

“Verandering is de regel van het leven. En wie alleen naar het verleden of het heden kijkt, zal zeker de toekomst verliezen.” – John Fitzgerald Kennedy, politicus, 35e president van de Verenigde Staten.

“Vooruitgang is onmogelijk zonder verandering, en wie niet van gedachten kan veranderen, kan niets veranderen.” – George Bernard Shaw, schrijver.

“Als we niet veranderen, groeien we niet. Als we niet groeien, leven we niet echt.” – Anatole France, schrijver.

“Het leven behoort toe aan de levenden, en wie leeft moet voorbereid zijn op verandering.” – Johann Wolfgang von Goethe, schrijver.

“Wanneer je in de verleiding komt om op dezelfde oude manier te reageren, vraag jezelf dan af of je een gevangene van het verleden wilt zijn of een pionier van de toekomst.” – Deepak Chopra, schrijver.

“Je kunt niet teruggaan en het begin veranderen, maar je kunt beginnen waar je bent en het einde veranderen.” – C.S. Lewis, schrijver.

Als een van deze uitspraken je heeft geraakt, neem ze dan mee: sla ze op, schrijf ze op, print ze uit, hang ze op in je huis of kantoor. En veel succes met veranderen!