athlete face

marco pistolesi

Wingsuit Skydiving

«Waarom denk je dat ik gevaar loop? Dit is een van de grote mythen rondom mijn sport. Parachutespringen is niet gevaarlijk, niet meer dan fietsen of autorijden.»

Over mijzelf

Ik doe aan wingsuit skydiving
Ik ben geboren in 1979 in Treviso, Italië
Ik woon in Treviso

Athlete Main Picture

Mijn sport

Een wingsuit is een speciaal pak dat het oppervlak van het menselijk lichaam vergroot door het een vleugelprofiel te geven. Hierdoor wordt de snelheid als gevolg van de zwaartekracht in een zweefvlucht omgezet: bij een gemiddelde vrijevalsnelheid van ongeveer 200 km/uur kan de energie worden omgezet en een horizontale snelheid van ongeveer 150 km/uur worden verkregen, waarbij de daling tot 40 km/uur wordt vertraagd, maar het is ook mogelijk om omhoog te vliegen.

Het is recent officieel een discipline van parachutespringen geworden en is voortdurend onderhevig aan snelle ontwikkelingen.

Het vliegpak wordt ook gebruikt om van bergen te springen. In dat geval spreekt men niet langer van parachutespringen maar van basejumping. Deze twee activiteiten mogen niet verward worden: parachutespringen maakt onderdeel uit van de luchtvaart en wordt beheerd en gecontroleerd door dezelfde instanties die lijnvluchten regelen.

«Mijn liefde voor deze sport groeide enorm zodra ik me realiseerde dat ik mijn lichaam werkelijk in de lucht kon “besturen”. Ik ben een piloot geweest en destijds bezag ik het luchtruim niet met dezelfde aandacht, bewondering en waardering zoals ik nu nog steeds, na 14 jaar parachutespringen doe. Het wingsuit heeft me opnieuw leren dromen».

2016

3de plaats Italiaans Kampioenschap

2015

3de plaats PPC Cup Hongarije

2015

4 Italiaanse records en 1 Europees record

Mijn wedstrijdschema

24 | 09

Reggio Emilia, recordpoging Italië grote formatie

02 | 11

Florida, 1ste Wereldkampioenschap

Newsletter Sign

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven.